Delfinul. Povestea unui visator

Undeva în oceanul nesfârşit se află o mare micuţă, înconjurată de recifi de coral. Acolo trăieşte delfinul Dani. Până de curând, cea mai mare plăcere a lui era să se joace cu fraţii şi cu prietenii. Dar de când mătuşa Pisică-de-mare a fost la ei în vizită ultima dată şi a povestit despre valurile minunate din largul oceanului, Dani nu mai are decât o singură dorinţă: „Vreau să plec de aici, să merg în oceanul cel mare, unde sunt valuri!” O carte despre năzuinţe, despre credinţa în ele şi despre voinţa de a le aduce la îndeplinire.

Cand am vazut ca este ilustrata de Joëlle Tourlonias nici nu am stat pe ganduri sau sa vad despre ce este aceasta carte. Click click click!

Delfini si ilustratii minunate, ce combinatie mai potrivita as putea gasi? Si adevarul e ca cel mic a savurat fiecare pagina – si au fost destule din care sa aiba de ales, lol.

Cartea in sine este minunata – invita copii sa descopere lucruri noi, dar ii sfatuieste sa fie mereu prudenti. Contine mai mult text, avand parte de mai multe aventuri ale poznasului delfin.

Lucas adora delfinii si focile (probabil toate animalele marine), asa ca i-a indragit si pe Dani si pe Angelica si a fost tare bucuros sa gaseasca in carte notiuni pe care le stia din documentare.


Singurul neajuns pe care il gasesc la “Delfinul. Povestea unui visator” este textul negru, pe un fundal nu intocmai deschis, care o face aproape imposibil de citit in lumina palida de la ora de culcare. Dap, ma plang de asta din nou si din nou!

Uneori pe cuvant ca mi-as dori ca editurile sa scoata editii “de zi” si “de noapte” ale cartilor ilustrate (cu text fie alb, fie negru; caci in lumina slaba contrastul altfel e perceput, iar un text alb, chiar si pe fundal mai deschis, e mult mai lizibil). E un motiv pentru care se numesc “bedtime stories”!

PS: poza a fost facuta ziua, desi intr-o zona cu lumina mai slaba. now, imagine reading that at night, in a fuzzy lamp light! -_-


Desigur, in ritmul asta o sa avem un raft cu carti de citit ziua: “Delfinul. Povestea unui visator”, “Fantoma dragalasa” si “Corabia cu coarne” si-au gasit deja loc acolo. Hurrah!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.