Într-o zi geroasă de iarnă, un tăietor de lemne se îndreaptă spre casă. Pe drum își pierde o mănușă, iar animalele pădurii se adăpostesc bucuroase în ea, ca să se încălzească. Dar tăietorul de lemne se întoarce să-și ia mănușa, iar căţelușul său le gonește pe animale din cuibul lor cald. Oare ce e de făcut?
O poveste de iarnă plină de farmec.
O poveste dragalasa de iarna cu animalute care isi gasesc culcus in manusa moale lasata in urma de un taietor de lemne. Lucas s-a amuzat atat de numarul mare de animale care si-au gasit adapost in aceasta, dar si de selectia interesanta de pradatori prietenosi care isi fac aparitia pe parcurs 🙂
Finalul este unul deschis, lasand loc imaginatiei copiilor, dar repetitia unei imagini cu toate animalutele in manusa – de la final de carte – a parut sa-l confuzeze putin pe cel mic.
Cartea contine foarte putin text, dar grafica e simpatica si de sezon.
Eu personal o recomand copiilor de 1-2 ani, chiar si celor putin mai mari, dar care nu sunt intocmai familiari cu povestile, ca o introducere in lumea cartilor. De asemenea e probabil potrivita celor care incep sa citeasca singuri.
Nu zic ca Lucas nu ar fi apreciat-o la aproape 4 ani ai lui, dar el oricum nu se rezuma la a citit o singura carte (iar mie imi e utila pentru seriele de oboseala maxima cand vreau sa citim mai repejor).
Iar pentru aceeasi grupa de varsta as mai recomanda cateva carti dragalase care noua ne sunt incredibil de dragi: “Trolul“, “Un munte de prieteni“, seria de carti “interactive” scrise de Sophie Schoenwald si cartile “There’s a […] in Your Book” ale lui Tom Fletcher (aceastea este nevoie sa fie traduse, in caz ca micutii cititori nu stiu engleza, dar contin la fel de putin text si lasa acelasi sentiment de ‘interactivitate”).