Fetița care voia să salveze cărțile

„Fetiţa care voia să salveze cărţile este cea mai tulburătoare, fantastică şi frumoasă carte pentru copii pe care am văzut-o şi am citit-o vreodată. Am rămas fără grai în faţa unor ilustraţii de pe altă lume, în faţa unui text în norvegiană din care nu pricepeam o iotă, dar despre care am simţit într-o clipă că e cea mai minunată poveste din lume. Şi este, chiar este!
Anna iubeşte cărţile atât de mult încât e dispusă să le citească pe toate ca să le salveze de la distrugere. Planul ei e dat peste cap de o carte specială, care nu are final. Exact aşa cum am fost dată eu peste cap de cartea asta. Şi cum o să fiţi şi voi. Şi copiii voştri. Şi poate şi copiii lor, peste o vreme.
Este genul acela de carte care rămâne cu tine toată viaţa. Şi care te salvează de fiecare dată când o deschizi.“

(Ioana Chicet-Macoveiciuc)

Nu pot spun eca am fost la fel de impresionata de poveste, iar cel mic e inca prea mic sa o savureze cap-coada, dar ilustratiile sunt absolut fermecatoare.

EN: I can’t say that I was THAT much into the story and my little one is still too small to listen to the entire book in one sitting, but the illustrations are absolutely stunning!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.