Originea speciilor

Originea speciilor – repovestită și ilustrată de Sabina Radeva
O carte minunat ilustrată care repovesteşte pe înţelesul copiilor “Originea speciilor” a lui Charles Darwin, punand în lumină teoria care a schimbat pentru totdeauna felul în care înţelegem lumea: evoluţia.
Revoluţionara teorie a naturalistului englez nu oferă o explicaţie pentru apariţia vieţii pe Pămant, ci lămureşte cum evoluează speciile odată cu trecerea timpului şi cum, prin procesul selecţiei naturale, de-a lungul a mii şi mii de ani, se dezvoltă specii noi din cele existente.

Pusesem ochii de multicel pe cartea “Originea Speciilor”, desi nu vazusem prea multe detalii despre continutul acesteia. Totusi ma intriga. Si asteptam momentul potrivit, cand subiectul sa ii starneasca interesul si celui mic, pentru ca acesta e modul natural in care descopera el cartile – sau lucrurile, in general.

Mi-a fost si recomandata de o persoana ale carei recomandari mereu ne-au fost pe plac, asa ca ma asteptam sa fim fermecati de ce se ascunde sub coperta frumoasa. Si clar nu am fost dezamagiti.

Cartea incearca sa explice cat mai pe scurt concepte esentiale legate de evolutie, iar imaginile completeaza acolo unde cuvintele poate ar fi fost oricum de prisos.

Unele notiuni ii erau cunoscute micutului, din alte carti sau documentare, insa a stat lipit de mine de la prima la ultima pagina, a fost curios si a pus intrebari, spunandu-si adesea parerea despre ce ii citeam.

Desi am vazut ca cel mic dadea semne de neliniste mai spre sfarsit, pentru mine ultima pagina s-a intors mult prea devreme. Mi s-a deschis apetitul pentru cartea originala, iar acum ma bate gandul sa o procur cat mai curand si pe aceea.


Book Trailer:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.