Cele mai frumoase povești clasice

Cele mai îndrăgite personaje, care au încântat generații întregi de copii, se întâlnesc în aceasta delicioasă colecție: de la Alice și Iepurele Alb la Dorothy și Vrăjitorul din Oz, de la Oliver Twist și Maestrul Șmecheriilor la Broscoiul și Sobolul.
Perfecte pentru a fi citite cu voce tare, aceste povești clasice sunt scrise într-un limbaj accesibil copiilor, însa au și darul de a le îmbogăți vocabularul și de a le stârni imaginația.
Transmite bucuria lecturii cu ajutorul acestor povești fascinante, ilustrate atrăgător și prezentate într-o formă captivantă pentru cei mici!

Traducerea: Andrei Covaciu
Editura: Corint

O dragalasa colectie de povesti clasice, frumos ilustrate, numai bune pentru zilele racoroase de iarna – cand tot ce iti doresti e sa te afunzi intr-o plapuma pufoasa alaturi de cei mici!

Cartea este potrivita copiilor putin mai mari (cei de la Corint recomanda varsta 6+), dar cel mic a avut suficienta rabdare pentru cate o poveste intreaga de fiecare data. Dupa ce le vom parcurge pe toate probabil voi mai adauga impresii noi, in caz ca restul povestilor vor schimba cu ceva impresia generala, dar pana acum experienta a fost una placuta si plina de curiozitate.

Recunosc ca avem putine carti cu povesti clasice in biblioteca, temele intalnite in ele parandu-mi putin prea sumbre pentru societatea actuala, iar eu cautand cel mai adesea alte mesaje pe care sa le insuflu strumfului. Totusi, el pare sa se bucure si de astfel de povesti, iar cand ilustratiile sunt asa frumoase nici nu ma mai mir.

Un alt detaliu pe placul meu este faptul ca povestile par atent selectate, astfel incat si fetele si baietii le pot savura in egala masura. Desigur, oricine poate citi carti in care personajul principal e feminin sau masculin, dar e placut sa te identifici cu personajele, iar pentru cei mici cred ca e cu atat mai important.

[Intre noi fie vorba… intr-o lume in care (in opozitie cu trecutul literar) majoritatea cartilor pentru copii par sa fie scrise “pentru fete”, nici nu ma mai surprinde ca statisticile anunta sus si tare ca baietii citesc mai putin comparativ cu fetele. Dar pentru a schimba lucrul acesta ar fi bine ca si ei sa aiba, in primul rand, ceva pe gustul lor de citit (printre atatea zane si printesici)… Zic si eu… Iar astfel de colectii sunt un compromis potrivit de fiecare data.]

Si acum va las pentru ca am de cautat impreuna cu cel mic o comoara 😉


EN: A Treasury of Classic Stories: 8 Favorites to Share – Parragon Books Ltd

Best-loved characters come together in this delightful collection, featuring Alice in Wonderland, Black Beauty, Heidi, Oliver Twist, The Secret Garden, Treasure Island, The Wind in the Willows and The Wizard of Oz. Perfect to read aloud, these carefully abridged classics are accessible to the modern child. Pass on the joy of reading through the rich flavor of the original stories and enchanting illustrations by Laura Wood, Erin McGuire and more throughout A Treasury of Classic Stories!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.