El vendedor de felicidad

“Negustorul de Fericire”

O carte fără vârstă, cu o temă universală. O carte de răsfoit, de admirat și de citit iar și iar. “Negustorul de fericire” poate fi un îndemn delicat la a fi fericit, la a învăța să ne bucurăm de fiecare detaliu pe care ni-l oferă viața, în frumusețea ei, zi de zi. Toate acestea în timp ce ne rămânem fideli nouă înșine, în căutarea sensului personal.

Carte tradusa in romana de Editura Signatura

Unele carti au mesaje atat de frumoase!

Nici nu stiu de unde sa incep in a lauda aceasta carte. Titlul mi-a atras primul atentia, povestea fermecandu-ma instant prin simplitatea si mesajul sau patrunzator. Grafica este fenomenala, atat de detaliata si frumos colorata. Unde mai adaugi ca am mai invatat si cateva denumiri de pasari (nu stiu daca imi vor folosi in spaniola, dar le-am cautat cu grija sa i le spun prompt si corect celui mic).

O bijuterie de carte ilustrata pe care o recomand si celor mari dar si celor mici – iar in aceasta perioada, in plina pandemie, consider ca e cu atat mai importanta… si mai important sa masuram fericirea la adevarata sa valoare.


Noi avem editia in spaniola, ce-i drept nici nu stiam ca a fost tradusa in romana pana (mult) dupa ce am postat articolul, care intre timp si-a schimbat putin formatul 🙂 Drept urmare, mai jos gasiti vechea descriere tradusa de mine si imagini din editia romaneasca:

RO: Cling, cling! A venit domnul Porumbel, vanzatorul de fericire. Si va veti intreba: “fericirea se cumpara?”. Desigur, in borcane mici, mari sau pentru intreaga familie. Toti vecinii recunosc huruitul camionetei sale darapanate si ies in intampinarea vanzatorului insistent. Unii cumpara fericirea sa o imparta cu prietenii; altii sa o daruiasca de Craciun ambalata in hartie; altii ca sa o imparta la copii sau nepoti. Fericirea nu se ofera la reducere. E bine sa ai mereu un flacon de rezerva, chiar si unul mic. Vanzatorul de fericire suna la usa scepticilor, artistilor, bunicutelor. Cine ii poate rezista?


ES: ¡Tilín, tilín! Ha llegado el señor Pichón, el vendedor de felicidad. Y ustedes se preguntarán: «¿La felicidad se vende?». Así es, en tarro pequeño, grande, o tamaño familiar. Todos los vecinos reconocen el ruido de su destartalada camioneta y salen a la puerta a recibir al persuasivo vendedor.
Hay quien compra un frasco de felicidad para compartir con los amigos; otros, uno envuelto en papel de regalo para Navidad, para repartir entre sus hijos, para sus nietos…
La felicidad no admite descuentos. Es bueno tener siempre un frasco de reserva, aunque sea pequeño. El vendedor de felicidad llama a la puerta de los incrédulos, de los artistas, de las abuelitas. ¿Quién puede resistirse?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.