The Adventurers

It’s cold outside and snow is falling. Inside the fire is warm. The child, the velvet cat, the blue elephant and the rocking horse are warm and sleepy. ‘Let’s go adventuring!’ says the child. Come with these adorable characters on an adventure around the world, through snow-capped mountains and across stormy seas as they weave their own adventure through a shared narrative. This is a contemporary classic with breathtaking illustrations from Argentinian talent, Valeria Docampo. “The Adventurers” is the perfect book to explore the freedom of the imagination and the joy of sharing stories with one child or many. 

In traducere libera “Aventurierii”, cartea este speciala nu doar pentru grafica absolut incredibila (Docampo este probabil ilustratoarea mea favorita), dar si pentru mesajul deosebit. Este o poveste care invita copiii la imaginatie, pe de-o partea, si o istorioara care ii invata sa treaca peste frici si probleme, pe de alta.

Mica eroina, plictisita, isi imagineaza o serie de aventuri in care porneste impreuna cu jucariile (prietenii) sai. Fiecare noua aventura are parte de peripetii si fiecare problema intampinata isi gaseste o solutie simpla si rapida.

Consider ca povestea este foarte potrivita nu doar copiilor care au nevoie sa le fie stimulata imaginatia, dar si celor care au mici fobii (precum frica de monstrul din intuneric, de sub pat, din dulap, etc), fobie care nu trece cu o simpla explicatie logica pentru adulti (gen: nu e nimic acolo, nu ai de ce sa te temi), ci mai degraba printr-o solutie la fel de imaginara (ex. inchide usa sa nu intre monstrul – ideea ii apartine stumfului meu, de cand am discutat ipotetic despre o astfel de problema).

Am speranta ca intr-o zi va fi tradusa si la noi (eu cu greu am gasit-o pe un site obscur, deoarece in locurile de unde imi procur cartile in engleza nu o mai aveau in stoc), pentru ca este cu adevarat o lectura frumoasa si utila micilor cititori.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.