Prietena mea, Albina

Această minunată carte în imagini, fără prea multe cuvinte, urmărește prietenia care se naște între o fetiță și o albină și le arată copiilor că natura și mediul urban pot coexista.

Se pune mult accent pe protejarea naturii in cartile pentru copii din ultima perioada. Avem deja cateva carti care ne sunt tare dragi (The Curious Garden, The secret sky garden, Gradinarul Noptii), iar cel mic este absolut fermecat de povestea albinutei. Desenele sunt si ele simpatice si inventive, iar mesajul e unul pozitiv – si atat de necesar, as zice.

Si imi place ca cel mic incepe sa puna intrebari. Vrea sa stie de ce sunt atat de importante albinele, de ce orasele sunt tot mai mari si mai gri, are idei despre cum sa le ajute (desi unele din ele nu prea se incadreaza la “ajutor”). E o perioada minunata in care povestile parca prind mai multa culoare – nu doar le savureaza, dar le intelege si isi formeaza propriile pareri.

Oricum, m-am indepartat de ideea principala, aceea ca “Prietena mea, Albina” e o carte frumoasa, si ma bucur ca si-a gasit casuta pe raftul bibliotecii noastre.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.