Bet și igiena

O colectie de patru povestiri ce au ca si personaje 4 spiridusi ce traiesc in padure. In fiecare poveste, unul dintre spiridusi are o aventura si o anecdota scoate in evidenta subiectul fiecarui titlu: importanta igienei, o dieta buna, exercitii fizice si sfaturi generale de sanatate.
    Spiridusii se joaca si se murdaresc foarte tare, dar, cand vine vremea sa faca  o baie, Bet nu este prea fericita. Profitand de faptul ca este racita, se hotaraste sa nu mai faca niciodata baie. In mod ciudat, observa ca prietenii ei o resping si ca este destul de greu sa isi faca noi prieteni. Asta pana cand intalneste pe cineva special, care vrea sa organizeze o mare petrecere in cinstea ei.
   

E urat ce spun, dar aceasta e singura carte ilustrata pe care eu efectiv o dispretuiesc. Ilustratiile sunt dragalase, minunat realizate, dar textul… Cred ca imi creste pulsul cu 10 unitati doar gandindu-ma la ea. Cele mai nepotrivite dialoguri, cele mai obraznice personaje pe care le-am intalnit in literatura pentru copii. Efectiv nu stiu de ce a fost atat de laudata de-a lungul si de-a latul internetului.

Nu zic, copilului ii place, mai ales ca ii alterez textul cand il citesc, dar eu nu stiu cum sa o ascund mai bine in biblioteca sa o gaseasca tot mai greu.

Leave a Comment