Fantoma dragalasa

Acum mult timp, pe când călătoream prin Scoția cu părinții mei, l-am întâlnit pe Gilbert într-un castel vechi. Mi-a spus povestea vieții lui, pe care am păstrat-o mereu în amintire.„Fantomele există numai în cărțile lui Guido”, a zis odată tata. De aceea am vrut, după atâția ani, să scriu această carte pentru și despre Gilbert. În felul acesta, el o să existe veșnic.  O frumoasă carte ilustrată a lui Guido von Genechten despre o mică fantomă diferită, specială. 

Nu, nu este o carte horror, ci o carte la fel de dragalasa precum titlul.

Gilbert e o fantomita altfel, care vede lumea diferit si care pare complet lipsit de capacitatea de a speria. El e iubitor, pasnic, visator si prietenos. Lucru care nu il ajuta la scoala pentru fantome, unde toate invata sa fie incredibil de infricosatoare.

Lucas a iubit si iubeste aceasta carte.
Povestea duioasa si personajele simpatice l-au cucerit din prima clipa. Am pierdut sirul noptilor in care am citit si recitit aceasta carte.

Dar venind vorba de nopti, tare mi-as fi dorit ca cineva sa verifice lizibilitatea textului inainte ca aceasta sa fi fost trimisa la tipar. Apreciez ca au incercat sa dea textului un subtil glow alb, poate era totusi cazul pentru o solutie mai ‘evidenta’. 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.